Gratis 7 tips om je HSP beter te leren managen
Vertel me meer!

Page content

article content

Hoe mooi is jouw werkelijkheid?

Laatst zat ik met mijn moeder in de auto toen het nummer ‘Mooi’ van Marco Borsato op de radio kwam. Nu is dit niet meer zo mijn muziek smaak 😉 maar het is nu eenmaal wat er wel gedraaid wordt op de commerciële zenders.

 

“Wauw, ik vind dit zo’n mooi nummer”,

zei mijn moeder toen. Ik kende het liedje wel, maar had eigenlijk nooit heel bewust naar de tekst geluisterd. Nu wel. En inderdaad, “Wauw, wat vind ik dit nummer mooi”.

Luister het zelf maar eens. Luister heel bewust naar de tekst. Zie het als vragen die gesteld worden aan jou. Hoe mooi is jouw werkelijkheid? Jij bent net zo rijk, zo rijk als je je voelt. Er is zoveel keuze in hoe je tegen zaken en gebeurtenissen aankijkt. Jouw werkelijkheid, jouw manier van kijken… het bepaalt in grote mate de ervaring van jouw leven. Mindset is alles en dat komt, vind ik, enorm krachtig over in dit nummer. “Het maakt niet echt iets uit. Of dat de waarheid is of niet. Het is hoe jij het ziet.”

 

Pas het toe op jezelf

Een klein voorbeeld waarop ik dit zelf toepas: ik ben nogal vaak in de sportschool te vinden. Heerlijk vind ik dat! Lekker trainen in mijn eigen wereldje. Alleen, die trainingen gaan lang niet altijd even lekker door wat lichamelijke klachten. Dan kan ik me soms zó rot voelen tijdens of na een training. Dat het niet ging zoals ik graag had gewild.

Tot ik me op de fiets besefte: maar ik ben wel geweest! Ik heb het wel gedaan! Ik kon sinds drie weken eindelijk weer een beetje squatten zonder pijn in mijn rug! En nee, de cable lateral raise was een lachertje en deed pijn. Maar who cares. Ik heb gedaan wat ik kon. En daar moet ik van genieten, blij mee zijn, gelukkig van worden. Gevalletje “Ben je tevreden met het minste? Of is het meeste niet genoeg?”

Elke avond schrijf ik op wat mij die dag gelukkig heeft gemaakt. Waar ik van heb genoten. Welke positieve invloed ik hier zelf op uit geoefend hebt. Alles om tot inzicht en besef te komen dat jouw mindset er meer toe doet dan je zelf kunt indenken.

 

Wat als jij de tekst van dit nummer op jezelf toepast? Hoe kijk jij tegen zaken aan? Hoe mooi is jouw werkelijkheid?

 

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe mooi is jouw werkelijkheid?

Plaats een reactie


*