Gratis 7 tips om je HSP beter te leren managen
Vertel me meer!

Page content

article content

Boek review/recensie: ‘’Eerste hulp bij hoogsensitiviteit’’ van Elke van Hoof

Waar gaat het boek over?

Hoogsensitiviteit. Hooggevoeligheid. HSP. Maar dat verbaast je waarschijnlijk niet, gezien de titel 😉

Elke van Hoof heeft veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze thema’s en legt in dit boek uit wat er op dit moment bekend is over hoogsensitiviteit. Over wat gebeurd in je hersenen tijdens overprikkeling bijvoorbeeld. Welke eigenschappen er relatief vaak voor komen bij hoogsensitieve personen. Maar ook concrete voorbeelden en tips om mee aan de slag te gaan.

 

Mijn mening over het boek ‘’Eerste hulp bij hoogsensitiviteit’’ van Elke van Hoof

Het boek leest heel makkelijk weg. Alles is in begrijpelijke taal geschreven. Dat vind ik zelf altijd heel prettig. Niet allemaal van die kromme zinnen waar je eerst 3 x moet nadenken wat er nu precies staat.

Het boek richt zich niet alleen op eigenschappen of kenmerken die je als heel lastig kunt ervaren als hoogsensitief persoon, maar juist ook op eigenschappen en kenmerken die heel veel waarde kunnen toevoegen aan het leven. Dat vind ik mooi! Hoogsensitiviteit is zeker niet iets negatiefs, mits je weet hoe er mee om te gaan. Anders maak je het voor jezelf lastiger dan nodig.

Daarnaast vind ik het boek ook veel praktische handvatten bevatten. Over communicatie bijvoorbeeld. Het aangeven van je grenzen. Er worden situaties beschreven waar je je als HSP’er waarschijnlijk wel in kunt herkennen, en vervolgens krijg je ook inzichten over hoe je met die situaties om zou kunnen gaan.

Naast de concrete tips, heeft het boek me ook veel handvatten gegeven. Het heeft verduidelijkt voor mij wat er in de hersenen gebeurd bij overprikkeling. Waarom je dan als kip zonder kop gaat functioneren.

 

Zou ik het boek aanbevelen?

Yes! Dit is echt een boek waarvan ik volmondig kan zeggen: deze wil je lezen! Als je zelf HSP’er bent, of als je iemand in je directe omgeving hebt die hoogsensitief is. Het is duidelijk geschreven, heeft mij veel inzichten gegeven en ook werkelijk verder geholpen met de concrete tips die er in staan.

 

Interesse in dit boek? Je kunt ‘m hier gemakkelijk bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Boek review/recensie: ‘’Eerste hulp bij hoogsensitiviteit’’ van Elke van Hoof

Plaats een reactie


*